Alijošius(Alavijas, Aloe vera), augalas kurį daugelis augina namuose, kaip dekoratyvinį, turi daugybę gydančių savybių, kuriomis kiekvienas mūsų galime pasinaudoti. Tik reikėtų prisiminti, kad augalas turėtų būti bent jau trijų metų amžiaus – tik tada jau būna subrendęs ir turintis gydomųjų savybių.
Ingredientai: Alijošius ir šviežios citrinos sultys
Paruošimas:
1. Pirma, ką turite padaryti – nusiplauti rankas, kad išvengtumėte bet kokio užkrato.
2. Nupjaukite sultingus ir subrendusius augalo lapus. Parinkite geriau tuos, kurie yra apatinėje alijošiaus dalyje.
3. Lapus nuplaukite ir nusausinkite. Pastatykite ant plokštelės 45 laipsnių kampu, kad padėtumėte ištekėti sultims.
4. Padėkite lapą ant pjaustymo lentos ir apipjaustykite kraštus.
5. Išorinei žievelei nuimti naudokite aštrų peilį.
6. Supjaustykite vidinę lapo dalį.
7. Sudėkite alijošių į indelį.
8. Užpilkite šviežiomis citrinos sultimis. Tai prailgins alijošiaus gelio galiojimo laiką.
9. Jeigu norite gauti vientisos tekstūros gelį, alijošių sumalkite virtuviniu kombainu.
10. Gelį šaldytuve galima laikyti vieną savaitę.
Naudojimas: Vartokite po 30 mililitrų alijošiaus tris kartus per dieną. Jeigu naudojate išoriškai, atsargiai masažuokite uždegimo pažeistą vietą.
Aloe Vera Sveikata
Sekite mus Instagram https://www.instagram.com/aloeverasveikata/?hl=en
Sveiki. O galima su kombainu sumalti visa alijosiau lapa ir vartoti ar tik vidaus geli? Dekui
Galima vartoti tik vidine skaidrią dalį -žele. Žalia ir gelsva dalys yra toksiškos.
Su kuo pagaminti alijosiaus sultus ilgesniam naudojimui, dekoju